?

2018-09-21Европейски филмов форум в рамките на фестивала в Сан Себастиан


Европейски филмов форум в рамките на фестивала в Сан Себастиан

На 24-ти септември 2018 в рамките на Международния филмов фестивал в Сан Себастиян ще бъде организиран специален форум с фокус върху международните фондове за подкрепа на филмовата индустрия в Европа и Латинска Америка. Фестивалът в Сан Себастиан има стратегичско място в контактите между филмовите индустрии от двата континента, а събитието е с подкрепата на Творческа Европа МЕДИА и в рамките на Европейския филмов форум. То ще даде възможност на ключови специалисти да се срещнат и дискутират възможностите за финансиране в международен контекст.

 

Основната цел ще бъде да се представят най-актуалните фондове от гледна точка на финансови обеми, посоки на подкрепа и резултати.

 

Дебатът ще фокусира и върху ролята на националните и наднационалните организации като Творческа Европа МЕДИА, Евроимаж и Ибермедиа, акцентирайки върху възможностите за подкрепа на  копродукции, които те предлагат в обхвата на страните членки на всеки от тях, както и възможностите да се подсили циркулацията на филми извън страните на тяхното производство.


Stigma Design Studio