?

2015-10-16Картографиране на българските фестивали


Картографиране на българските фестивали

През 2015 г. Бюро "Творческа Европа" - България проведе серия от обучения на тема  „Наблюдение и оценка на фестивали и културни събития“ с лектор д-р Любомир Кутин. 

В тази връзка разпространяваме анкетата "Картографиране на българските фестивали" с молба тя да бъде попълнена от организаторите на културни събития. Анкетата е в електронен вариант и може да бъде намерена ТУК

Проучването се явява продължение на започналата през 2012 г. съвместна инициатива на Обсерваторията по икономика на културата и Министерството на културата за събиране и систематизиране на данни за фестивалите в България. До този момент над 100 български фестивала са попълнили анкетни карти. В следващите дни ще публикуваме част от резултатите. Убедени сме, че колкото повече фестивални събития заявят готовност да споделят информация за съществуването си, толкова в по-голяма степен може взаимно да гарантираме устойчивост, стандарти и по-голям интерес от страна на публика, партньори, рекламодатели, спонсори, дарители, финансиращи фондове и програми. 


Ще ви бъдем благодарни да попълните представената анкета. Ние ви обещаваме, че ще ви информираме за събраните резултати и че няма да злоупотребяваме с тях. 

При неясноти може да се обръщате към д-р Любомир Кутин и Офис "Култура" на Бюро "Творческа Европа" - България.
 

Можете да се присъедините към Фейсбук-групата "Фестивали", както и към Фейсбук-страницата на Бюро "Творческа Европа" - България

 

 


Stigma Design Studio