?

2019-06-21За шести път "Срещи на младото европейско кино" в София


За шести път "Срещи на младото европейско кино" в София

Форум "Кино в училище", се откри на 21 юни в зала "Славейков" на Френски институт в България. Събитието е  част от фестивала "Срещи на младото европейско кино", който се провежда за шеста поредна година и съчетава дискусии, презентации и прожекции.

 

 

Участниците във форума ще могат да се запознаят с гледната точка на учители, културни дейци, режисьори, които практикуват успешно програми по кино в училище, показват филми и заснемат такива, дискутират киноезика на класическата и съвременната кинематографии, обогатявайки общата култура и визуалната грамотност на учениците.

 

Ще бъдат проведени дискусии на базата на техния опит, откровен разказ за работата им с ученици от различни възрастови групи, за педагогическите материали и колекцията от филми, предоставени от европейската програма CinEd, прилаганa успешно в България от екипа на Арте Урбана.

CinEd е програма на Френски институт – Париж и партньори от различни страни подкрепена от “Творческа Европа МЕДИА” 


 

Резултатите от програмата ще бъдат представени от учители, работещи с нея, с цел обмен на опит и анализ на работещи модели. Паралелно ще бъдат прожектирани и филми, направени от ученици, в присъстието на авторите им.

 

 

Цялата програмата можете да намерите тук.


Stigma Design Studio