?

2018-08-29MIDPOINT Training Platforms


MIDPOINT Training Platforms

MIDPOINT представя конкурсни предложения за три свои тренингови програми: TV Launch, Feature Launch и Shorts.

Програмата се фокусира върху участници, които идват предимно от Централна и Източна Европа, Балканите, балтийските страни и по-голямата Средиземноморска зона, с възможни познания за филмопроизводството или с предишен опит в писането на сценарии.

 


MIDPOINT TV Launch 2019 е програма за разработване на проекти тип "idea-to-market", фокусирана върху сценарни формати на минисериали или телевизионни сериали. Приемат се предложения за половинчасови, както и едночасови сериини формати.Фокусира се върху богати на съдържание, завладяващи истории и иновативни сериини концепции както с висок, така и с нисък бюджет.


MIDPOINT Feature Launch 2019 е програма за обучение за млади таланти от Централна и Източна Европа, които развиват своя първи или втори игрален филм и работят с екип от сценаристи, режисьори и продуценти. Биват избрани 9 игрални филмови проекта, които преминават през интензивна 4-модулна програма.


MIDPOINT Shorts 2019 е тренингова програма, предназначена за млади таланти с проекти за професионални или дипломни късометражни филми. Избират се четири екипа от сценарист, режисьори и продуценти, главно от региона на Централна и Източна Европа, за да преминат през два интензивни семинара, посветени на разработването на сценарии и проекти.

 


Краен срок за кандидатстване: 21 септември 2018


За повече информация: https://www.midpoint-center.eu/programs


Stigma Design Studio