?

2019-02-16Пилотна схема за мобилност за артисти / или професионалисти в областта на културата


Пилотна схема за мобилност за артисти / или професионалисти в областта на културата

 

През май 2018 г. Европейската комисия публикува  „Нова Европейска програма за култура”. Новата програма предлага по - пряко действие  по отношение на мобилността на творците и професионалистите в областта на културата и по-конкретно „насърчаване на мобилността на специалистите в културния и творческия сектор и премахване на пречките пред тяхната мобилност.“

Именно в този контекст Goethe-Institut, Institut français, Nida Art Colony of Vilnius Academy of Arts and Izolyatsia ще стартират пилотна схема за мобилност  за артисти и професионалисти в областта на културата през април 2019 година.

Пилотна платформа за мобилност ще позволи на 500 творци и / или професионалисти в областта на културата да участват  в тази експериментална програма за  мобилност за различни професионални цели в продължение на шест месеца.

Между април 2019 и септември 2019 кандидатите могат да кандидатстват за подкрепа за работа в чужбина (в рамките на страните, посочени в програмата „Творческа Европа“).

Моля, попълнете следния онлайн въпросник, който ще допринесе да се анализират нуждите на сектора. Въпросникът е отговорен за попълване до 25.02. 2019г.
https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdkvTYGhBNf7S_ERx…/viewform

Повече информация за проекта и крайните срокове ще бъдат публикувани в  уебсайт на платформата през април 2019 г.

За повече информация, моля изпратете имейл на: Eva.Blaute.extern@goethe.de


Stigma Design Studio