?

2018-10-02Нова европейска награда за музика: Музиката движи Европа


Нова европейска награда за музика: Музиката движи Европа

 

На фестивала „Репербергхан“ в Хамбург (Германия) стартира новата Европейските награди за талант „Музиката Движи Европа“.  Събитието за провежда за първа година, а наградата ще се присъжда ежегодишно за съвременна и популярна музика. Победителят ще е сред 24-те номинирани.

Наследник на „Европейски музикален дебют без граници“ (EBBA), Европейските награди за талант „Музиката Движи Европа“ (MMETA) изгряващи музикални артисти, които улавят и представят съвременното европейското звучене актуално както за днес, така и за утре.


Двадесет и четири изключителни артисти са номинирани за наградите „Музиката Движи Европа“ (MMETA). Международно жури ще избере двама победители от всеки от следните шест жанра: поп, рок, електронни, r&b / градски, хип-хоп / рап и певец-композитор.

Всичките дванадесет печеливши артисти ще бъдат възнаградени с представление в ESNS в Гронинген (Холандия), специално подготвена програма за обучение и финансова подкрепа за турнета и промоция. Освен това всички победители се състезават за наградата за избор на публичен търг, която ще бъде обявена на церемонията по награждаването по време на ESNS, 19 януари 2019 г.


Наградите Music Talent Europe се организират от фестивала ESNS и Reeperbahn в партньорство с Yourope, Асоциация за независими музикални компании (IMPALA), Форум на международните музикални мениджъри (IMMF), Liveurope, Live DMA, EMME, Digital Music Europe (DME) и Европейския съюз за радиоразпространение (EBU). Наградите се изпълняват в тясно сътрудничество с Европейската комисия и се съфинансират от Творческа Европа.


Stigma Design Studio