?

2018-08-07Европейски награди за талант „Музиката Движи Европа“ – ежегодна награда на Eвропейския съюз за популярна и съвременна музика.


Европейски награди за талант „Музиката Движи Европа“ – ежегодна награда на Eвропейския съюз за популярна и съвременна музика.

Европейските награди за талант „Музиката Движи Европа“ (MMETA) са наследник на наградата „Европейски музикален дебют без граници“ (EBBA). Наградите са ежегодни и се присъждат на изгряващи музикални артисти, които улавят и представят съвременното европейското звучене актуално както за днес, така и за утре.  

Европейските награди за талант „Музиката Движи Европа“ (MMETA) са новата награда на Европейския съюз за популярна и съвременна музика, реализирана благодарение на Eurosonic Noorderslag (ESNS) и съфинансирана от програмата „Творческа Европа“.

Наградата се присъжда ежегодно на творци, които улавят и представят съвременното европейското звучене актуално както за днес, така и за утре. Номинираните изпълнители ще бъдат обявени на Reeperbahn Festival в Хамбург през септември 2018 година. Дванайсетте победители ще бъдат обявени през ноември, а връчването на наградите ще е на официална церемония, която ще се проведе  на 16 януари 2019 година.  

Целта на европейските награди за талант „Музиката Движи Европа“ е да подкрепи и даде възможност на изгряващи изпълнители да развият своите умения и да се изявят на световната сцена.

Номинираните изпълнители ще бъдат селектирани от класацията European Border Breakers, стрийминг постижения, резултатите от Европейската програма за обмен на таланти (ETEP),  препоръки от музикални офиси, както и партньорите, които подпомагат реализирането на  наградата.

Победителите от наградата ще получат възможност да изпълнят музиката си на живо в ESNS, да участват в специално подготвена програма за обучение и  финансова подкрепа за организиране на турнета и промоция.  Наградата е резултат от споделените усилия на музикалната индустрия, които целят подкрепата на новоизгряващи музиканти да разкрият таланта си в Европа и отвъд границите й.

Европейските награди за талант „Музиката Движи Европа“ се съфинансират от програмата „Творческа Европа“ на Европейската комисия с допълнителната подкрепа на община Грьонинген, провинция Грьонинген и Холандското министерство на образованието, културата и науката. Наградите се представят от ESNS и фестивала „Reeperbahn“ в сътрудничество с Yourope, Европейският съюз за радио и телевизия (EBU), IMPALA, Форум на международните музикални мениджъри (IMMF), Liveurope, Live DMA, EMME и Digital Music Europe (DME).

#MME_Awards

Източник


Stigma Design Studio