?

2018-05-20Sofia GuitArt Fest е част от международна платформа на китарните фестивали


Sofia GuitArt Fest е част от международна платформа на китарните фестивали

Sofia GuitArt Fest е част от международна платформа на китарните фестивали

Традиционният китарен фестивал Sofia GuitArt Fest вече е част от нова европейска платформа, която събира 14 китарни фестивала. Платформата се базира върху развитието на млади китарни таланти и възможността им за развитие в класическата китара. Платформата е съфинансирана от Програма "Tворческа Европа" на Европейския съюз.

Програмата за обмен EuroStrings създава център за международни възможности за млади китаристи, образователни и обучителни програми, които насърчават професионалното им развитие, както и тенденции за устойчивост на фестивалите в областта на класическата музика.

EuroStrings подкрепя младите таланти сред китарните фестивали като предлага на победителите възможност за участие в международните състезания на фестивалите и достъп до нови музикални пазари.

Младите таланти ще бъдат насърчавани да се състезават в конкурса за победителите в EuroStrings  като им дават възможност да спечелят награди, които ще им позволят да развият световна кариера. Първият конкурс за победителите в EuroStrings се проведе в Загребския китарен фестивал между 3 и 7 април 2018 година.

На тазгодишното издание на Sofia GuitArt Fest,в периода 8-10 юни,  ще вземат участие петима от младите китаристи, победители от Загребския китарен фестивал. Това са Антеро Пелика (Финландия) и Никлас Йохансен (Дания),  Петер Гиран (Унгария), Андреа Роберто (Италия) и Боян Дойчев (България), които ще дадат началото на фестивала с общ концерт в концертната зала на НМА „Проф. Панчо Владигеров”.

https://www.facebook.com/guitartfest/

http://guitart.bg/en/eurostrings

 


Stigma Design Studio